Wie wordt Scrooge?

Scrooge Live ook dit jaar weer te zien tijdens de feestdagen

5 oktober 2022 14:46 | amusement | Door Esther Hut

© Sander Mulkens/MAX

Na het enorme succes van de afgelopen twee jaar, kunnen we ons er weer op verheugen, want Scrooge Live is ook dit jaar weer te zien tijdens de feestdagen en keert terug in Dordrecht.

Dat heeft Omroep Max bekendgemaakt.

Ebenezer Scrooge

Voor de tweede keer zal Scrooge Live, de livevertolking naar A Christmas Carol van Charles Dickens, in de stad te zien zijn. Aan de live-uitzending doen diverse bekende zangers en acteurs mee en ook dit jaar wordt er aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland.

Het eerste jaar kroop Richard Kemper in de huid van Ebenezer Scrooge en vorig jaar was het Jeroen van Koningsbrugge die de rol op zich nam. Wie we dit jaar allemaal terug gaan zien in het verhaal, wordt binnenkort bekendgemaakt. Het verhaal wordt verteld door nieuwe versies van passende kerstnummers en internationale hits die iedereen thuis mee kan zingen.

Jan Slagter

Omroep Max-baas Jan Slagter kan in ieder geval niet wachten. "Ik verheug me enorm op de nieuwe editie van Scrooge Live. Binnenkort presenteren we de spectaculaire nieuwe cast. Van de eerdere uitzendingen in Dordrecht en Leeuwarden heb ik ontzettend genoten. Daarmee hebben we bovendien, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, een groot aantal kinderen kunnen ondersteunen. Dat gaan we dit jaar hopelijk ook weer massaal doen."

Het verhaal

Het verhaal van Scrooge Live is gebaseerd op het welbekende Engelse kerstverhaal dat draait om de enorm gierige Ebenezer Scrooge, een bankier die enkel om geld geeft. Zijn enige werknemer, Bob Cratchit, werkt onder barre omstandigheden. De overleden compagnon van Scrooge probeert hem vanuit de geesteswereld tot inkeer te brengen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie.

Scrooge Live is zondag 11 december om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Meer over