Maar lukt niet altijd

Sergio: 'First Dates gaat voor beste match'

7 Oktober 2019 13:08 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Estera Marysia
Het lukt natuurlijk niet altijd, maar de redactie van dateprogramma First Dates doet haar uiterste best de juiste mensen aan elkaar te koppelen. Vanavond start alweer het vijfde seizoen.

De charmante gastheer Sergio Vyent vertelt dat de redactie alles op alles heeft gezet om ook nu weer de juiste matches te maken. "Ik weet niet waarom mensen bij elkaar gezet zijn, maar ik weet 100 procent zeker dat onze redactie haar uiterste best heeft gedaan de juiste mensen te koppelen. Ook al denk je soms: dit had ik zelf niet zo bij elkaar bedacht, zie je gedurende de drie gangen die ze hier eten toch waarom ze aan elkaar gematcht zijn", zo zegt hij in een interview met NU.nl.

Deelnemers zijn bang

Barman Victor Abeln doet in hetzelfde interview uit de doeken waarom mensen het lastig vinden om hem te vertellen naar wat voor soort type ze op zoek zijn. "Ze zijn bang dat ze optie A beschrijven en dat dan optie B binnenkomt. Dan hebben ze het gevoel dat ze het verkeerd hebben gedaan, of meteen een fout hebben gemaakt. Dat is niet zo: je kunt uit je verleden denken dat een bepaald type bij je past en er bij ons achter komen dat het toch anders zit. Dat gebeurt echt vaak."

Indirecte date

Volgens de heren gebeurt het regelmatig dat een deelnemer niet direct een date overhoudt aan het programma, maar dat na de uitzending wel volop reacties binnenkomen waar de deelnemer dan wat mee kan. "Dan hebben ze hun match weliswaar niet hier gevonden, maar door het visitekaartje dat ze hier hebben afgegeven, lukt het toch", aldus Sergio.

First Dates is vanaf maandagavond 7 oktober weer te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Meer over