Na nieuwe opzet...

Serious Request brengt 1.3 miljoen euro op

3FM heeft met Serious Request: Lifeline heeft na een week inzamelen ruim 1.3 miljoen euro opgebracht voor het Rode Kruis. 

De uitslag werd maandagavond bekend gemaakt vanuit het Utrechtse Tivoli dat de hele week dienst deed als het zenuwcentrum voor de landelijke inzamelactie van de radiozender.

Lifeline

Vanaf 2004 kwam 3FM jaarlijks met het Glazen Huis waarin dj's een week lang zonder te eten verzoeknummers draaiden voor geld. Dit jaar werd gekozen voor Lifeline, drie dj duo's liepen een week lang door Nederland richting Utrecht terwijl ze onderweg met (ludieke) acties centjes verzamelden voor het Rode Kruis.

Goede doelen

In tegenstelling tot eerdere edities zijn er drie goede doelen waar het geld heen gaat. Naast noodhulp bij oorlog en conflicten investeert het Rode Kruis de Lifeline-gelden ook in reanimatie in Nederland en bescherming tegen natuurgeweld.

Laagterecord

In totaal kwam er 1.308.889 euro binnen. Een mooi bedrag an sich, maar een laagterecord voor Serious Request zelf. Alleen bij de start in 2004 werd de miljoengrens niet gehaald. Vorig jaar, tijdens de laatste editie van het Glazen Huis, bleef de teller op 5.3 miljoen euro steken. Dat was destijds de laagste opbrengst in tien jaar tijd. 

Meer over:

Reageren