Seth Gaaikema in Sterren Op Het Doek

19 November 2014 13:18 | amusement | Door Televizier

© MAX

Seth Gaaikema liet zich voor zijn dood portretteren door drie kunstenaars in het Omroep MAX-programma Sterren Op Het Doek. De aflevering wordt zaterdag uitgezonden.

Seth Gaaikema (75) overleed dinsdag 21 oktober 2014 onverwachts in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. De cabaretier werd nog geen maand voor zijn plotselinge overlijden geïnterviewd door Hanneke Groenteman voor het Omroep MAX-programma Sterren Op Het Doek.

Seth Gaaikema

Hanneke Groenteman sprak met Seth Gaaikema in zijn geliefde Koningstheater in Den Bosch. Terwijl de presentatrice hem vroeg naar onder meer zijn carrière en zijn privéleven portretteerden drie kunstenaars de cabaretier.  

Schilderij 

Seth Gaaikema was erg onder de indruk van een schilderij. ‘’Qua type mens ben ik toch zwaarmoedig soms, ik heb een leven lang een vak gebruikt, het schrijven gebruikt, om me te bevrijden naar het licht. Ik heb altijd voor het licht gevochten en dat zit in dat schilderij. Een optimist, een man die het ziet, de man die gelukkig kan zijn en heel gelukkig is dat hij met een leeftijdgenoot in dit programma mocht zitten’’, zei hij tegen een van de kunstenaars. 

Sterren Op Het Doek

Naast Seth Gaaikema schitteren ook Angela Schijf, Joop van den Ende en Ali B in Sterren Op Het Doek.

Seth Gaaikema nam begin dit jaar afscheid van het theater. In de voorstelling Wat Ik Nog Graag Zou Willen keek hij terug op de afgelopen 55 jaar, die hij grotendeels in het theater doorbracht.

Meer over