MTV

Shani van Hoey over nieuw seizoen Ex on the Beach: Double Dutch

29 april 2021 15:10 | amusement | Door Twan Korenhof

© MTV

De 23-jarige Shani van Hoey is een van de acht singles die vanaf het begin deel uitmaakt van het zevende seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch. De Belgische eigenaresse van tattooshop Tinta Maldita neemt in het realityprogramma geen blad voor de mond. “Gedurende het seizoen ben ik erg mezelf gebleven. Ik zeg wat ik denk en ben daarin altijd eerlijk.”

Waarom heb je jezelf opgegeven voor het nieuwe seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch?

“Mijn ouders hebben mij opgegeven, of nou ja mijn vader. Ik ben sinds een paar maanden mijn eigen bedrijfje gestart alleen vanwege de lockdown in België kon ik hier niet lang mee door. Toen ik een mailtje ontving dat ik was uitgekozen was ik wel geschrokken. Tegelijkertijd dacht ik: waarom niet? Ik ben nog jong en een kans als deze moet je dan niet laten gaan. Vooral niet in een tijd waar vakanties en feestjes niet mogelijk zijn. Mijn ouders vonden het erg leuk dat ik mee mocht doen aan het programma. Ze staan achter mijn keuzes en zo ook achter deze.”

Hoe vond je het om opeens in deze coronatijd op feestvakantie te gaan?

“Ik was erg blij. Vooral dat ik even mijn gedachten kon verzetten en weg was van alle hectiek. In België was natuurlijk een strenge lockdown waar bijna niks kon, het was dus echt een verademing dat ik op ‘feestvakantie’ mocht. Ook hielden zowel de groep als de crew zich erg goed aan de regels.”

Hoe heb je gekeken naar de eerste aflevering?

“Ik vond het toch wel confronterend om mezelf terug te zien. Vooral de scènes waarin ik bezig ben met het mannelijk schoon, daar schrok ik best wel van. Ik heb me tijdens de opnames niet anders voorgedaan dan dat ik werkelijk ben. Ik ben een erg uitgesproken persoon en dat zie je goed terug op televisie. Voor de rest heb ik erg genoten van de eerste aflevering en vooral gelachen.”

Met wie uit de villa kon je het best mee overweg?

“Toen ik Keanu op het strand zag staan was ik helemaal door het dolle heen. Ik kende Keanu namelijk al voor Ex on the Beach. Gedurende het programma zijn we dus ook veel met elkaar opgetrokken. Ook is Danny één van mijn beste maatjes geworden. Ik spreek ze beiden regelmatig. Hopelijk kunnen we snel weer naar een feestje in Nederland of België gaan.”

Wat vond je ervan dat je constant in de gaten werd gehouden door camera’s?

“Aan het begin was het zeker even wennen. Het gaat toch door je hoofd heen dat bijna alles wat je doet of zegt wordt opgenomen. Echter was ik de camera’s na de eerste avond al vergeten. We hadden het zo gezellig met elkaar als groep dat je daar totaal niet mee bezig bent. Wat ook erg hielp was dat iedereen achter de schermen erg aardig en behulpzaam was.”

Ex on the Beach: Double Dutch is iedere zondag om 20:30 te zien op MTV. 

Meer over