TV-kok

Sharon de Miranda speelde 500 potjes Slimste Mens-app ter voorbereiding op deelname

14 december 2020 09:05 | amusement | Door Televizier

© Televizier

BinnensteBuiten-kok Sharon de Miranda is vanavond één van de eerste drie kandidaten van het negentiende seizoen van De Slimste Mens. Ze neemt het op tegen Gud Meeuwis en Emma Wortelboer. Televizier sprak de presentatrice vlak voor de start van haar avontuur!

Tekst: Tijgerbloed Teksten

Hoe heb je je voorbereid?

Sharon de Miranda: “Ik heb via de app van De slimste mens wel vijfhonderd potjes gespeeld. Vooral de puzzelronde vind ik lastig, ik zie het verband tussen die vier woorden soms niet. Ik weet zelf veel over voeding en films, dus ik heb me nu verdiept in heel andere onderwerpen. De Kardashians bijvoorbeeld, misschien krijg ik daar een vraag over. Omdat ik geen trouwe kijker ben van De slimste mens, heb ik afleveringen uit het vorige seizoen achter elkaar gekeken. Zo ontdekte ik dat je tijdens het finalespel strategisch je secondes moet laten aflopen. Mijn eigen strategie is om vooral te passen als ik het antwoord niet weet.”

Was je erg zenuwachtig?

“Ontzettend. Omdat je er bewust van bent dat er mensen naar je kijken en omdat je niet weet welke vragen er gaan komen. Straks krijg ik een varken te zien en dan noem ik het van de zenuwen een aap. Tijdens de opnames roken mijn oksels dan ook naar uien en komijnzaad. Thuis vanaf de bank, lekker ontspannen met een kopje thee erbij, is het een stuk makkelijker om mee te spelen.”

Ben je van jezelf een spelletjesmens?

“Jazeker! Met mijn kinderen van acht en tien speel ik graag de klassieke spelletjes: memories, rummikub, mens-erger-je-niet. Ik ben hartstikke fanatiek. Laatst sprak ik iemand die haar kind altijd liet winnen, maar dat gaat bij mij niet gebeuren. Ik houd ook erg van valsspelen, daar sta ik om bekend. Bij monopoly moet je mij niet bij de bank zetten, anders verdwijnen er geldbriefjes. En als je niet kijkt, zet ik mijn pion een stapje vooruit. Helaas kan ik niet valsspelen bij De slimste mens. Was het maar zo’n feest!”

De slimste mens zie je vanaf 14 december elke dag om 20:40 uur op NPO 2.

Meer over