Shawshank Redemption gevangenis wordt toeristische attractie

De gevangenis in Ohio waar de film The Shawshank Redemption werd opgenomen, krijgt een opknapbeurt en wordt daarna een toeristische attractie.

De film The Shawshank Redemption, naar het boek van Stephen King, is al weer twintig jaar oud. De film werd een flop in de biocoop maar groeide later alsnog uit tot een hit. In de film speelt Tim Robbins een man die ten onrechte veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en minnaar. In de gevangenis sluit hij vriendschap met Red, gespeeld door Morgan Freeman.

Spoken

De gevangenis waar de film werd opgenomen is nu vervallen en wordt af en toe gebruikt voor evenementen als Halloweenfeesten en spokenjachten. Dat brengt alleen al vorig jaar zo'n 10 miljoen dollar op. De gemeente Mansfield in Ohio denkt nog veel meer geld binnen te harken wanneer de Ohio State Reformatory het hele jaar door een toeristische attractie is.

Fans van de film krijgen dan een tour door de oude bajes die in 1990 zijn deuren sloot. De stichting die werkt aan de renovatie hoopt over zes maanden de eerste tours te geven.

In het onderstaande filmpje is te zien dat de gevangenen het niet erg luxe hadden.

Reageren