Fijne kerst!

Shelly Sterk bezorgt mensen een fijne kerst

17 december 2018 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
Niet voor iedereen is een mooi kerstfeest vanzelfsprekend, bijvoorbeeld door weinig inkomsten of soms gewoon door pech. Voor hen laat Shelly Sterk samen met elf andere SBS 6-presentatoren kerstwensen uitkomen in Fijne Kerst!

Tekst: Carlijn Schepers

1. Wat is het doel van het programma?
“Mensen een fijne Kerst bezorgen en dan vooral zij die het extra verdienen. Met twaalf presentatoren laten we voor verschillende mensen de meest uiteenlopende wensen uitkomen. Ik heb iedere draaidag nog tranen in mijn ogen gehad en ik ben absoluut geen huilebalk. Ik geniet er gewoon enorm van om mensen zo blij te zien.”

2. Welke wensen laat jij uitkomen?
“Bijvoorbeeld die van een negenjarig jongetje met autisme. Zijn gezin leeft van de voedselbank, dus met Kerst is er geen geld om groots uit te pakken met cadeaus. Daarom hebben wij hem verrast. Hij houdt namelijk enorm van racen, dus hij kreeg een echt racepak en mocht mee naar de kartbaan van racecoureur Tim Coronel om te racen tegen Tim zelf. Ook bezorgden we een vrouw het ultieme kerstgevoel door haar hele huis te versieren. Dat deed ze nooit, omdat ze al haar geld wilde besteden aan haar kinderen en kleinkinderen. Nu vond een goede vriendin het tijd dat zij eens in het zonnetje werd gezet, in plaats van dat ze altijd dingen voor anderen doet.”

3. Welke kerstwens heb je zelf?
“Ik ben eigenlijk hartstikke blij met mijn leven nu. Ik ben net getrouwd, maak leuke programma’s en ben blij met mijn overstap naar SBS. Ik vind het vooral leuk om andermans wensen te vervullen. Zelf ga ik sowieso een leuke Kerst tegemoet. We trekken bij ons thuis lootjes. Niet voor cadeaus, maar voor de gangen en met wie je moet koken. Dit jaar maak ik met de vriend van mijn zusje het hoofdgerecht. Hij is niet bepaald een keukenprins, dus ik denk niet dat ik de ‘kerstwisselbokaal’ win. Maar het wordt vast supergezellig.”

Fijne Kerst!, maandag-vrijdag - SBS 6 • 20.30

Meer over