Show XL per direct van de buis

19 Oktober 2016 15:39 | amusement | Door Televizier

© © SBS/Elvin

Het is over en uit voor het SBS zondagmiddag-showprogramma Show XL met Lucille Werner en Fred van Leer. Al na drie afleveringen houdt SBS het voor gezien vanwege de magere kijkcijfers.

„Wegens tegenvallende kijkcijfers en het feit dat we niet verwachten dat daar verbetering in komt in deze zeer moeilijke markt, wordt per direct Show XL niet meer uitgezonden”, zegt een woordvoerder van SBS.

Vorm gevonden

Dat moet een enorme domper zijn voor Lucille Werner die er dinsdag op de radio nog voor pleitte om Show XL de ruimte te geven om te groeien. „Ik heb het idee dat we nu echt de vorm hebben gevonden”, zei zeop 100% NL. „Ik denk dat we dit moeten volhouden en dat we tijd nodig hebben met zo’n programma.”

Thuis op zondag

Die tijd krijgen Lucille en Fred helaas niet. De cijfers van Show XL waren inderdaad niet best met respectievelijk 316.000, 302.000 en 215.000 kijkers (toen kwam de concurrentie van Carlo’s TV Café erbij). Maar drie weken is wel heel erg kort om een programma af te schrijven.

Reactie Fred van Leer

Fred van Leer reageerde in het AD op het besluit van SBS: „Ik hoorde het vanochtend, vlak voordat ik de opnames van Holland’s Next Top Model in zou gaan. Ik moest echt een knop omzetten, want mijn humeur ging down the drain. Zoals Marco Borsato al zong: het is even slikken en weer doorgaan.”

Show XL, dat werd uitgezonden tussen half 6 en half 7, was de opvolger van het ook al geflopte Thuis op zondag.

Show XL begon drie weken geleden met een primeur van jewelste

Meer over