Opvallend...

Shownieuws presenteert vernietigend populariteitsonderzoek Hazes clan

1 oktober 2022 09:35 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Een opmerkelijke situatie bij Shownieuws: als het over André Hazes gaat is het entertainmentprogramma doorgaans vrijwel kritiekloos, nu werden er harde noten gekraakt over de populariteit van de zanger en zijn familie.

André Hazes maakte eerder deze week bekend dat zijn documentaireserie eind oktober op Videoland verschijnt. Dit leverde een stortvloed aan negatieve reacties op die zo intens was dat de redactie van Shownieuws besloot er een opinieonderzoekje aan te wagen. Is Nederland Hazes moe?

Niet te wachten

Het Wat vindt Nederland panel gaf desgevraagd een duidelijk signaal af. Slechts 9 procent van de ondervraagden meende dat er markt was voor een documentaire over André Hazes. Vervolgens liet 86 procent van hen weten zelf absoluut niet te gaan kijken als de serie op 20 oktober verschijnt op de streamingsdienst van RTL. Aan tafel bij Shownieuws kon presentatrice Tooske Ragas daar niet bij: je wil toch weten wat André allemaal is overkomen?

Shownieuws
Shownieuws

Bagger

Sterfotograaf en Shownieuws-deskundige William Rutten vindt het bizar dat de aankondiging van de docuserie zoveel negativiteit oproept: "Honderden reacties en misschien vier procent positief. 96 procent alleen maar bagger." Collega Bart Ettekoven was het al langer opgevallen dat de Hazesjes negatieve reacties uitlokken, maar artikelen over de familie zijn steevast wél de bestgelezen stukken. Wat ook verklaart waarom er zoveel aandacht is voor alles wat André, Monique, Rachel en co doen en laten. 

Rachel impopulair

Maar Shownieuws was nog niet klaar. De slotvraag voor het opiniepanel ging over de populariteit van de verschillende leden van de familie Hazes. Hieruit blijkt dat het gros van de ondervraagden Roxeanne Hazes het hoogst heeft zitten, gevolgd door haar overleden vader. André junior moet het doen met een pijnlijke vijf procent populariteit en de 1 procent voor moeder Rachel spreekt boekdelen over haar populariteit. 

Shownieuws
Shownieuws

Meer over