Shownieuws viert 15-jarig bestaan met speciale uitzending

Shownieuws bestaat aankomende zaterdag precies vijftien jaar. Het SBS-programma viert deze verjaardag met een extra lange uitzending.

Op vrijdag 9 maart wordt Shownieuws uitgezonden van 22.55 uur tot 00.00 uur, om zo het vijftiende jaar van het entertainmentprogramma in te luiden. De show wordt gepresenteerd door Shelly Sterk, die in februari overstapte van RTL naar SBS6. De kersverse presentatrice staat achter de desk met Evert Santegoeds, Koos van Plateringen en Maurice Wijnen.

Gerda “Alles is weg” Smit

In de uitzending blikken de presentatoren terug op de meest spraakmakende momenten van de afgelopen 15 jaar. Zo komt het interview van Evert Sategoeds met Gerda Smit over ex-schoondochter Yolanthe voorbij. Destijds keken er bijna één miljoen mensen naar Gerda’s verklaring over wat Yolanthe volgens haar aan spullen uit het huis van haar zoon Jan Smit had ontvreemd. Haar uitspraak “Alles is weg!” kreeg zelfs een heus parodie-nummer. In de herhaling van het interview keken nog eens 1,3 miljoen mensen.

Shownieuws

Shownieuws blikt niet alleen terug. Koos van Plateringen gaat langs bij een aantal oud-presentatoren om te kijken hoe het nu met ze gaat. Celine Huijsmans geeft een kijkje achter de schermen en laat zien hoe het programma tot stand komt. Ondertussen laat Maik de Boer zijn licht schijnen op de grootste glamour-feestjes van de afgelopen 15 jaar en dan met name hoe goed of slecht de sterren destijds gekleed gingen.

Bloopers

Last but not least deelt de show ook de leukste bloopers van de afgelopen jaren. “Want er is ook
veel gelachen de afgelopen 15 jaar achter de desk van Shownieuws.”

De extra lange uitzending van Shownieuws is op vrijdag 9 maart van 22.55 uur tot 00.00 uur te zien bij SBS6.

Meer over:

Reageren