Sinterklaas komt dit jaar aan in Gouda

17 mei 2014 16:46 | amusement | Door Televizier

Het is nog volop lente, toch heeft Sinterklaas al laten weten waar hij straks in november ons land aan gaat doen. De goedheiligman heeft gekozen voor Gouda. 

Uiteraard wordt de intocht van Sinterklaas in dé kaasstad van Nederland uitgebreid in beeld gebracht door Dieuwertje Blok en haar collega's.

Gouda is blij met komst Sinterklaas

Ook al vaart de pakjesboot pas op zaterdag 15 november de haven binnen, burgemeester Milo Schoenmaker van Gouda heeft er nu al zin in: "Onze inspanningen om de landelijke intocht van Sinterklaas naar Gouda te krijgen, zijn beloond. Gouda is een fantastische stad die perfect aansluit bij het echte Sinterklaasgevoel: Anton Pieck-achtige straatjes, mooie geveltjes; Gouda is misschien in de winter wel op haar mooist. Ik kijk er naar uit de Sint en zijn Pieten persoonlijk in Gouda te verwelkomen.”

Dieuwertje Blok is van de partij

Zoals ieder jaar is Dieuwertje Blok er ruim voor die tijd al met het Sinterklaasjournaal, het dagelijkse nieuwsprogramma dat in 2013 werd bekroond met de Gouden Stuiver tijdens het Gouden Televizier-Ring gala. Dieuwertje en verslaggever Jeroen Kramer volgen zoals altijd de vorderingen van de Sint en z'n pieten. Da's maar goed ook, want er gaat meestal heel wat mis op weg naar Nederland.

Meer over