Op weg naar Zwalk

Sinterklaasjournaal vermijdt corona in aanloop naar intocht

10 november 2020 09:24 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 3
Door het coronavirus is een traditionele Sinterklaasintocht dit jaar onmogelijk, maar het Sinterklaasjournaal vermijdt de wereldwijde pandemie vooralsnog.

Op speelse wijze verwerken de makers van Het Sinterklaasjournaal de actualiteit in het programma. Geen mondkapjes, geen enge verhalen over virussen, maar handjes geven is uit den boze en afstand wordt gehouden.

Zwalk

In de eerste aflevering werd direct duidelijk waarom de intocht er dit jaar anders uit gaat zien: Sinterklaas komt aan in Zwalk, een gemeente die zo nieuw is dat 'ie nog nergens echt op de kaart staat. Het leek de burgemeester van Zwalk, die verdacht veel op Matthijs van Nieuwkerk lijkt, wel goede (zelf)promotie om Sinterklaas te verwelkomen.

Kolenstress

Uiteraard is de onvindbaarheid van Zwalk een groot probleem voor de Pakjesboot waar dit jaar alles voor de verandering geregeld leek: alle Pieten zijn present, de cadeautjes zijn ingepakt en ook de Sint heeft een opperbeste bui. In het hart van de stoomboot heerst echter stress: hebben de Pieten wel genoeg kolen bij zich om Zwalk te vinden?

Meer over