'Echt passé'

Slecht nieuws voor fans van het programma Koefnoen

4 januari 2024 10:52 | amusement | Door Marjolein Vos

© AVROTROS
Ipie, Rasti Rostelli, De hokjesman, het is zomaar een greep uit de typetjes van Koefnoen. En voor de kijkers die van het programma hielden, is er slecht nieuws. 

Cabaretier Paul Groot laat aan De Telegraaf weten dat het satirische programma niet meer terugkeert. Hij maakte het programma samen met Owen Schumacher. Afgelopen seizoen stonden ze nog samen in het theater. 

Passé

In het interview stelt Paul Groot: "Koefnoen is wat mij betreft echt passé. Ik zou moeilijk nog iemand van dertig na kunnen doen als typetje. Dat moet je niet meer willen." Het programma startte in 2004 en telde vervolgens 15 seizoenen. 

Solo

Ook kondigt Paul aan dat hij solo het theater in gaat. "Het is een cabaret-solo, beetje stand-up met komische en gevoelige liedjes die samen een absurdistische autobiografie schetsen. Gelardeerd met nummers van onder anderen Robert Long, Maarten van Roozendaal, Hans Dorrestijn en Frans Mulder. Misschien vraag ik een paar schrijvers om nieuwe liedjes, maar de teksten van deze grootheden bevatten al wat ik wil zeggen én ze verdienen het om nog eens te worden gezongen." 

Openheid

Volgens de cabaretier is het voor het eerst dat hij zoveel van zichzelf laat zien. "Dat is nieuw, zo open ben ik nimmer geweest. Het zal wel met de leeftijd te maken hebben."

Meer over