Terugkerende kampioenen

Dit zijn de finalisten van De Slimste Mens zomer 2021

21 augustus 2021 09:09 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 2
Nu de zomer op z'n einde loopt is ook de tijd rijp voor de finaleweek van De Slimste mens. Bekijk het eindklassement en zie wie wanneer terugkeert in het populaire kennisspel.

Na de aflevering van vrijdag 20 augustus waren de kaarten definitief geschud en werd duidelijk welke hun opwachting maken tijdens de finaleweek van De slimste mens.

Najib & Renée

In de laatste reguliere aflevering wist cabaretier Najib Amhali het, tot zijn zichtbare verbazing, voor de derde maal op rij de slimste van de dag te worden. Daarmee was zijn ticket naar de finaleweek verzekerd. Hij krijgt gezelschap van actrice en oud-Mol Renée Fokker die wonderwel twee dagfinales wist te overleven. 

Maandag 23 augustus: Zohair El Yassini

Op maandag stromen Renée en Najib door naar de finaleweek waar de eerste uitdager wacht. VVD-politicus en Tweede Kamerlid Zohair El Yassini deed vijf afleveringen mee en wist er twee van te winnen. Hij had presentator Philip Freriks beloofd om bij zijn terugkeer in het spel dansend de studio te zullen betreden. 

Dinsdag 24 augustus: Loes Reijmer

Wie de maandag doorstaat krijgt op dinsdag gezelschap van journalist en schrijver Loes Reijmer die al liet doorschemeren Maarten van Rossem te willen opvolgen. Vergeleken met sommige andere uitdagers in de finale was de Volkskrant-columnist de rust zelve, maar dat maakt haar des te riskanter. Niet voor niks hield ze het zes afleveringen vol met één dagoverwinning. 

Woensdag 25 augustus: Bram Douwes

Eén van de vroege smaakmakers van het seizoen hakt de week door midden. Politiek verslaggever van PowNed Bram Douwes was niet te missen in de stoel. Hij was bevlogen, druk en vooral heel luid. Van pure ellende viel hij zelfs op de studiovloer toen een tegenstander wél het voor de hand liggende antwoord gaf dat hem ontging. "Veel geschreeuw en weinig wol" geldt niet voor Bram: hij was in drie van zijn zeven afleveringen de slimste.

Donderdag 26 augustus: Joost Oomen

Vlak voor zijn deelname was dichter en auteur Joost Oomen bij een beperkt publiek bekend. Zeven afleveringen De slimste mens later lopen miljoenen weg met de bevlogen en besnorde woordkunstenaar. Hij is naast ontwapenend enthousiast ook nog eens behoorlijk breed georienteerd. Hij schreef vijf afleveringen op zijn naam, dus het zou goed kunnen dat Rob Kemps de wisseltroffee mag doorgeven aan de achterneef van oud-winnaar Astrid Kersseboom.

Vrijdag 27 augustus: Lisa Loeb

Zeven afleveringen met vijf overwinningen is ook de score voor Lisa Loeb, de ultieme uitdager op vrijdag. De cabaretiere walste met een brede lach en loepzuivere (zang)stem over al haar concurrenten heen. Grote vraag is of ze nog zo lekker in de wedstrijd zit na een aantal weken afwezigheid. Wie-o-wie... wordt de slimste mens?

Meer over