Snackbar New Kids staat te koop

29 juli 2016 10:28 | amusement | Door Televizier

Snackbar 't Pleintje uit de filmhit New Kids staat te koop. De eigenaar van de beroemdste friettent van Nederland heeft zijn kot na zestien jaar te koop aangeboden op zijn Facebookpagina. 

Fans kwamen massaal naar de cafetaria, die eigenlijk in het nabijgelegen Den Dungen staat en niet in Maaskantje. Eigenaar Eric van Zandbeek zegt enorm geprofiteerd te hebben van het succes van de New Kids-films. (Tekst gaat verder na de advertentie)

Knoepert

''We hebben daar nog steeds profijt van", vertelt Van Zandbeek over het filmsucces tegen RTL Z. Niet alleen Nederlanders kwamen af op de zaak, maar ook Duitsers, Russen en Oostenrijkers wilden de karakteristieke friettent van dichtbij zien. "Ze willen allemaal een Knoepert (170 gram gehakt op een stokje), maar die hebben we niet meer. Dan nemen ze meestal maar een frikadel."

Jos Brinkie

De frietzaak van Van Zandbeek fungeerde veelvuldig als decor voor de vunzige vreetpartijen van Gerrie van Boven (Tim Haars), Rikkert Biermans (Wesley van Gaalen), Robbie Schuurmans (Steffen Haars) en Barrie Butsers (Flip van der Kuil). Een bekend fragment gaat over een Jos Brinkie, oftewel een frikandel met satésaus.

Meer over