Snoept quizmaster Herman van der Zandt kijkers weg bij het Journaal?

10 Februari 2015 10:05 | amusement | Door Televizier

© NOS - Stefan Heijendael

Herman van der Zandt begon gisteren met zijn tijdelijke baan als quizmaster bij Met Het Mes Op Tafel. Dat zorgde voor extra veel nieuwsgierige kijkers.

NOS-nieuwslezer Herman van der Zandt presenteert een maand lang de blufquiz Met Het Mes Op Tafel bij Omroep MAX. Hij vervangt de vaste presentator Joost Prinsen, die door familieomstandigheden het lopende seizoen niet kan afmaken.

Rik van de Westelaken

Met Het Mes Op Tafel staat dit seizoen recht tegenover het Acht Uur Journaal van de NOS geprogrammeerd. Toen Herman dus gisteren op NPO2 de quiz aan elkaar praatte, stond zijn collega Rik van de Westelaken op NPO1 het nieuws te lezen. Krijgt het Journaal extra concurrentie van een eigen NOS-gezicht? 

Herman de Schermman

Het lijkt er wel op. Met Het Mes Op Tafel scoorde gisteren 604.000 kijkers. Dat is meer dan vorige week maandag, toen er 497.000 mensen naar de quiz keken. Tegelijkertijd had het Journaal juist 250.000 kijkers minder. Misschien waren er dus veel Journaal-kijkers die nieuwsgierig waren hoe Herman de Schermman het deed in zijn nieuwe rol. 

Zingen

Op Twitter reageerden mensen enthousiast op Hermans quizdebuut, al misten sommigen wel Joost Prinsen:

Kijkers vroegen zich af of Herman net als Joost ging zingen. Dat bleek helaas niet het geval: 

Meer over