Snoop Dogg wil eigen serie maken

25 april 2017 09:56 | amusement | Door Televizier

Snoop Dogg (45) wil samen met rapper Daz Dillinger (43) een dramaserie maken over hun leven en ervaringen in de wereld van rappers.

“Snoop en ik worden altijd gevraagd om anderen te helpen met hun projecten bij Death Row Records (platenlabel), omdat we er al vanaf het begin bij zijn”, vertelt de Amerikaanse rapper Daz Dillinger aan Deadline. De twee hebben samen een hoop meegemaakt. “We hebben Dr. Dre zien vertrekken, Tupac werd vermoord en Suge Knight opgesloten. Er zijn oneindig veel verhalen uit die begintijd die niemand ooit heeft gehoord.”

Death Row Records

De twee rappers zijn niet de eerste met een eigen serie. De afgelopen jaren zijn er in de VS meerdere films en series verschenen over rappers, zoals Straight Outta Compton en The Get Down. Snoop wil zich in de serie richten op zijn begintijd bij Death Row Records en zijn ervaring met Tha Dogg Pound, een formatie die hij samen vormt met Dillinger en rapper Kurupt.

In de kinderschoenen

Het zal nog een tijdje duren voordat de serie op de buis verschijnt, want het project staat nog in de kinderschoenen. De rappers maken momenteel hun ronde langs verschillende grote televisiezenders in de Verenigde Staten om te zien wie interesse heeft in hun serie.

Meer over