Soapie Guido Spek verruilt Meerdijk eenmalig voor het DeLaMar Theater

2 december 2015 10:30 | amusement | Door Televizier

GTST-acteur Guido Spek (25) speelt op 1 februari zijn eerste eigen concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het concert is eenmalig, dus als je zin hebt, wees er dan als de kippen bij.  

Wanneer je de naam Guido Spek hoort denk je gelijk aan GTST. Maar de acteur wil laten zien dat hij meer kan dan de opstandige Sjoerd spelen in Nederlands meest bekende soap. Hij geeft daarom eenmalig een concert met zijn muzikale vriend Luuk Janssen. De soapie met de paardenstaart laat het volgende weten aan RTL Boulevard: “Ik heb de afgelopen vijf jaar heel veel gespeeld bij GTST en daarnaast ook veel muziek gemaakt. Vooral in de avonduren en de weekenden. Ik leg de lat graag iets te hoog en ik dacht nu aan een voorstelling in het theater.”

Klassiekers

Het is niet de eerste keer dat Spek de bijzondere zaal in Amsterdam bezoekt. “Ik ben best vaak in deze zaal geweest om naar voorstellingen te kijken, maar ik heb hier nog nooit gespeeld, laat staan met mijn eigen band, met mijn eigen liedjes met mijn eigen muziek.” Guido speelt samen met een live band een persoonlijk samengesteld programma met zijn favoriete nummers van helden als Stevie Wonder, Nina Simone en Frank Sinatra. Maar naast deze klassiekers, laat hij ook zijn eigen liedjes horen. “Het zijn wat luisterliedjes, ik schrijf wat kleinere muziek.”

GTST

Guido is momenteel niet meer weg te denken van de buis. Al vijf jaar lang vertolkt hij de rol van de stoere Sjoerd Bouwhuis. Vorig seizoen speelde hij samen met acteur Jim Bakkum in de musical Hartsvrienden. 

Wil jij erbij zijn? Koop je tickets hier

Lees ook: ''Ferri Somogyi voor de vierde keer terug in GTST'' 

 

 

 

 

Meer over