Sofie van den Enk nieuw bij Keuringsdienst van Waarde

17 februari 2015 12:05 | amusement | Door Televizier

© Liselore Chevalier - KRO

Sofie van den Enk versterkt het presentatieteam van Keuringsdienst van Waarde. Ze is te zien in het nieuwe seizoen van het KRO-programma.

Het keuringsteam bestond al uit Marijn Frank, Teun van de Keuken, Ajouad El Miloudi en Ersin Kris. Sofie van den Enk komt daar dus bij. Keuringsdienst van Waarde is een consumentenprogramma dat onderzoek doet naar de productie van voedsel en misstanden aan de kaak wil stellen. Sofie zal net als de rest van het team bellen naar hulplijnen en zich voordoen als naïeve klant.

Slakkenfabriek

Sofie is blij met haar nieuwe klus: “Ik vind het geweldig om voor de Keuringsdienst aan de slag te gaan. Het programma bestaat al meer dan 10 jaar en met meer dan 200 afleveringen en originele onderzoeksjournalistiek is het echt een instituut te noemen.” Het programma past goed bij haar: “De combinatie van humor en scherpte is mij op het lijf geschreven. Komend seizoen ga ik onder andere in Frankrijk draaien bij een slakkenfabriek en zoek ik op het land naar echte spelt, en natuurlijk ga ik heel, heel veel bellen!”

Sofie van den Enk

Veel mensen kennen Sofie van haar deelname aan Wie Is De Mol, waarin zij vorig jaar Mol Susan Visser ontmaskerde en de reeks won. Sofie begon als Jakhals bij De Wereld Draait Door en werkt sinds 2009 voor de KRO. Op de radio presenteert ze samen met Paul Rabbering PS Radio en op televisie was ze te zien in programma’s als Hints, Eilanders, XXL en Geld Speelt Geen Rol. Ook doet ze al een tijdje De Rekenkamer, een programma dat best wel lijkt op Keuringsdienst van Waarde. Opvallend is dat KVW-presentatoren Ersin Kris en Marijn Frank ook bij het Rekenkamer-team horen. Klaas van Kruistum is nu nog het enige Rekenkamer-gezicht dat niet in Keuringsdienst van Waarde zit. 

Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde bestaat al sinds 2003 en het presentatieteam veranderde al vaker. Zo vertrokken eerder Wouter Klootwijk en Leonie ter Braak en kwamen Ajouad en Ersin Kris erbij. De grootste verandering was in 2011: de Keuringsdienst ging toen van omroep NTR naar de KRO en presentatoren van het eerste uur Teun van de Keuken en Ronald Duong haakten af. Vorig jaar kwam Teun van de Keuken weer terug in het programma. 

Het nieuwe seizoen van de Keuringdienst van Waarde is vanaf donderdag 12 maart om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Meer over