Nieuwe start

Sonja Bakker stopt met werken na plagiaatrel en verhuist naar Ibiza

8 juni 2022 09:42 | amusement | Door Irma Tomas

© RTL Wessel de Groot
Dieetgoeroe Sonja Bakker heeft het even gehad met Nederland na de plagiaatrel. Ze kan het allemaal niet meer aan en wil een nieuwe start maken op Ibiza.

Het was een bewogen jaar voor Sonja Bakker. De ooit zo gevierde schrijfster van afvalboeken bleek veel van haar recepten over te schrijven van buitenlandse foodbloggers. En dat is niet goed voor de zaken. In De Telegraaf vertelt Sonja dat de hele affaire haar niet in de koude kleren is gaan zitten. 

Nieuwe start

"Het klopt dat ik het vooral in het begin enorm zwaar heb gehad. Nachten heb ik in bed liggen huilen. Ik heb alles zo goed mogelijk proberen op te lossen. Dat is waarom ik nu op Ibiza woon. Daar ga ik een nieuwe start van mijn leven maken." Sonja heeft schikkingen getroffen met de mensen die haar beschuldigden. 

Geen energie

Naast dat alles kwam Sonja de laatste jaren in het nieuws omdat haar partner Barry haar zou mishandelen. Ook haar vader overleed niet al te lang geleden. Genoeg voor Sonja om het bijltje er -in ieder geval voorlopig- bij neer te gooien. "Ik heb mijn werk altijd met veel plezier gedaan, maar momenteel heb ik geen energie om door te gaan. Mijn werk als schrijfster en onderneemster zet ik voor onbepaalde tijd on hold. Als alles een plek heeft gekregen, wil ik misschien weer gewoon een-op-een mensen begeleiden om af te vallen. Terug naar de basis."

Meer over