Sophie en Khalid zijn nieuw duo

Renze en Fidan afgedankt bij De Vooravond

10 juni 2021 17:05 | amusement | Door Jef Willemsen

© Natalia van der Zalm
Renze Klamer en Fidan Ekiz hebben ongemerkt hun laatste editie van De Vooravond al gepresenteerd. BNNVARA vond de show niet goed genoeg en vervangt het duo door Sophie Hilbrand en Khalid Kasem. Renze Klamer is verbijsterd.

BNNVARA laat in een persverklaring weten officieel na twee seizoenen afscheid te nemen van Renze Klamer en Fidan Ekiz als de gezichten van De vooravond. Het programma voldoet niet aan de verwachtingen en moet op de schop.

Weinig urgentie

Een woordvoerder van BNNVARA is vol lof voor de bijdrage die Klamer en Ekiz hebben geleverd aan de nieuwbakken opvolger van DWDD. Toch moet de omroep concluderen dat het stel er niet in is geslaagd de talkshow urgent genoeg te maken. En dat is tegen het zere been van Renze, die op Twitter reageerde. 

Solo

Vanaf september gaat De vooravond in nieuwe stijl verder. Nieuwe presentatoren Sophie Hilbrand en Khalid Kasem gaan ieder afzonderlijk van elkaar het programma maken. Naast solopresentatie komen er ook andere invalshoeken en een andere invulling van het uurtje live televisie. 

Op1

Khalid Kasem, bekend als advocaat, heeft naast een deelname aan De Slimste Mens niet veel tv-ervaring. Wel was hij vorig jaar al in de race om de talkshow te presenteren. Hij had een succesvolle screentest gedaan. Daarna ging het alsnog mis toen Kasem ervan werd verdacht gevoelige informatie naar topcrimineel Ridouan Taghi te hebben gelekt. 

De vooravond nieuwe stijl is vanaf maandag 30 augustus te zien bij BNNVARA om 19.00 uur op NPO 1.

Meer over