Met Gerard Cox

Sophie Hilbrand presenteert Grote Generatie Show

7 April 2020 16:15 | amusement | Door Irma Tomas

© Annemieke van der togt
Sophie Hilbrand zoekt in De grote generatieshow uit hoe diep de generatiekloof is tussen jongere en iets oudere mensen. Ze krijgt hulp van teamcaptains Gerard Cox, Richard Groenendijk en Sahil Amar Aïssa. 

In drie vakken met verschillende generaties wordt uitgemaakt wie het meeste weet van hun eigen en de andere leeftijdsgroepen. Iedere generatie heeft zijn eigen bekende teamcaptain. Voor het 60+ vak is dat de 79-jarige zanger, acteur en cabaretier Gerard Cox. De generatie van 30 tot 60 jaar wordt vertegenwoordigd door cabaretier Richard Groenendijk (47). En de benjamins van de show hebben als teamcaptain presentator en acteur Sahil Amar Aïssa (27).

Maurice de Hond

De spelshow bevat algemene kennisvragen, een muziekronde en een ranking ronde. In deze laatste ronde draait het om de juiste inschattingen over de generaties. Opiniepeiler Maurice de Hond heeft allerlei vraagstukken onderzocht. Wie drinken er bijvoorbeeld het meest of wie hebben het minst last van vliegschaamte? Het spel wordt beslist in de zogenaamde uitbeeldronde.

Gezondheid

Iedere aflevering staat in het teken van een maatschappelijk thema zoals gezondheid, seks en liefde, eten en drinken en reizen en vakantie. Deze thema's worden door de verschillende generaties onder de loep genomen. De eerste aflevering draait om gezondheid en cosmetische ingrepen.

De grote generatieshow is vanaf 18 april iedere zaterdag om 20:25 uur te zien op NPO 1