Comedian heeft geleerd van avontuur

Soundos over DWDD: "Het was moeilijk"

30 december 2018 09:57 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Soundos el Ahmadi erkent dat haar rol als komiek in De wereld draait door niet bepaald haar ding was. Er was "geen goede match", zo zegt ze.

In een interview met Het Parool vertelt de 37-jarige cabaretière over de periode bij DWDD. "Het was moeilijk, heel moeilijk", aldus Soundos. "Het was gewoon niet mijn ding, inspelen op de actualiteit. Ik kon de druk ook niet goed aan. En wat heel vreemd was: de mensen die ik voor de uitzending makkelijk aan het lachen kreeg, leken te verstijven als de camera aanstond."

Koelcel

Soundos voelde dat ze niet goed op haar plek zat in het programma. "Het was of ik in een koelcel stond. En die keren dat ze wel lachten, hoorde je dat niet in de uitzending. Het publiek werd niet versterkt, je hoorde alleen Matthijsen Marc-Marie."

Kritiek

In het interview zegt Soundos dat ze er reeds overheen is, maar dat alle kritiek haar zeker heeft geraakt. "Het heeft me echt geraakt hoe negatief er meteen al werd gereageerd bij de aankondiging dat ik huiskomiek van DWDD zou worden. Nog voor ik begonnen was, schreven sommige journalisten dat het een héél slecht idee was mij te vragen."

Meer over