Spangas gekozen tot beste Zapp programma

7 Mei 2016 13:36 | amusement | Door Televizier

© Screenshot NPO3/Zapplive

Soapserie Spangas is door de kijkers van Zapp uitgeroepen tot het beste jeugdprogramma van de NPO. 

Zapplive sloot haar seizoen af met de Zapplive Awards waar naast het beste Zapp-programma ook prijzen waren voor het beste tv-programma, presentator, YouTuber en Zapplive perfomance.

Wie is de Mol? wint

Zapplive presentator Klaas van Kruistum won ook een beetje, want Wie is de mol? werd uitgeroepen tot het beste tv-programma en liet daarmee andere populaire shows als GTST en The voice of Holland ver achter zich. Kandidaten Ellie Lust, Rop Verheijen en Remy van Kesteren namen de prijs, een roze flamingo, in ontvangst en beloofden het als een wisseltroffee te beschouwen.

Tim Douwsma

Tim Douwsma sloot een drukke week vol goed nieuws af met nog een prijs, hij bleek volgens de Zapp kijkers de beste presentator te zijn. Zijn medegenomineerden Buddy Vedder en knutselkoningin Jill waren blij voor de zingende presentator van onder meer de Cupcake cup. 

Enzo en Maan

Enzo Knol mag zich de beste YouTuber noemen, maar was niet zelf in de studio aanwezig. Voice of Holland winnares Maan, die zelf optrad tijdens de Awards, werd beloond met de flamingo voor beste Zapplive performance. In een reactie verklaarde ze dat de prijs net zoveel voor haar betekent als het winnen van The voice en dat ze de flamingo op haar kamer gaat zetten.

Ron Boszhard

Er was ook een speciale prijs voor Ron Boszhard, die niet eens wist dat hij genomineerd was. Ron dacht dat hij kwam praten over zijn nieuwe serie Bij Ron in het pension, maar Klaas verraste Boszhard met de gifgroene Zapplive Oeuvre Award flamingo voor zijn meer dan 20 jaar op tv. Klaas noemde Ron een bindende factor en een vaste waarde op Zapp.

Spangas

De winnaars van alle categorieën behalve beste Zapp-programma stonden voor de uitzending al vast. Tijdens de liveshow kon via de website gestemd worden door het favoriete programma te swipen. Daar werd massaal gehoor aan gegeven: meer dan 60.000 stemmen kwamen binnen en na een nek-aan-nek race versloeg Spangas concurrent Brugklas met twee procent verschil. De derde genomineerde, het met een Gouden Stuiver beloonde Checkpoint, had het nakijken met 20 procent van de stemmen. 

Meer over