Actieve rol voor molloten?

Spannend: Makers Wie is de Mol? geven hint over nieuw seizoen

23 november 2022 15:30 | amusement | Door Esther Hut

© AVROTROS

We weten dat de opnames van het nieuwe seizoen Wie is de Mol? er al een tijd op zitten en inmiddels is ook de startdatum bekend. Maar tot die tijd moeten we in het duister tasten wat we allemaal kunnen verwachten. Vandaag krijgen we toch een hint.

Op de site van Wie is de Mol? is namelijk sinds vandaag een cryptische zin verschenen.

Bekendmaking kandidaten

Op de homepage van het spelprogramma staat eerst “Maken jullie de kandidaten bekend?” en als je daar op klikt krijg je de volgende tekst te zien: “Dit seizoen bepalen jullie of de kandidaten worden bekendgemaakt”.

Wat deze hints precies betekenen en hoe we dit kunnen bepalen is helaas niet duidelijk. Wel geeft de AVROTROS bij het AD aan dat we ‘de komende dagen de socials en het straatbeeld goed in de gaten moeten houden’.

Vorig jaar

Vorig jaar kregen Molloten ook een actieve rol tijdens het programma. Er werd toen opgeroepen om deel te nemen aan een livestreamverbinding. De kandidaten moesten het publiek toen zien te overtuigen dat zij absoluut niet de mol waren. Uiteindelijk kreeg de minst verdachte kandidaat twee vrijstellingen voor de eerste executie, een voor zichzelf en een voor een persoon naar keuze.

Is de locatie Namibië?

Afgelopen september deelde regisseur Richard King McCullough al wat eerste beelden op zijn Instagram. Molloot Gido Verheijen dacht toen te hebben ontrafeld dat het nieuwe seizoen zich waarschijnlijk in Namibië afspeelt.

We wachten het maar af.

Wie is de Mol? is vanaf zaterdag 7 januari om 20:20 uur te zien op NPO1.

Meer over