Goed nieuws

'Spelprogramma Eén van de Acht keert terug op televisie'

8 september 2023 12:58 | amusement | Door Tessa Kok

© ANP Kippa
Het spelprogramma Eén van de Acht werd oorspronkelijk van 1969 tot 1973 uitgezonden door de VARA. De presentatie lag destijds in handen van Mies Bouwman. Het programma was een gigantisch succes, en keert volgens geruchten na tal van jaren nu terug op de buis!

Dat zegt TV Depot Nederland althans.

Het concept

Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat de spelshow voor het laatst met Mies Bouwman te zien was. Daarnaast werd Eén van de Acht nog gepresenteerd door Jos Brink, Paul de Leeuw en Henny Huisman. In de spelshow namen vier tweetallen het tegen elkaar op tijdens allerlei spelletjes. Uiteindelijk bleven twee personen over, die de strijd met elkaar aangingen in de eindronde. Beide kandidaten kregen de drie dezelfde vragen voorgeschoteld. Wie de meeste juiste antwoorden gaf, kon zich winnaar noemen van het spel. 

Een bekend onderdeel uit het programma was ook 'De Lopende Band', die in het finalespel steeds terugkwam. De winnaar mocht plaatsnemen achter een schot. Dankzij een klein deurtje had de winnaar uitzicht op de welbekende lopende band. Hoe snel de band ging draaien, mocht de persoon zelf bepalen. Eén minuut lang kwamen er allerlei voorwerpen voorbij op de lopende band. Aan de winnaar de taak om zoveel mogelijk van deze prijzen te onthouden. Wat goed was, mocht de persoon meenemen. 

Terugkeer bij Talpa

TV Depot Nederland deelt vandaag dat het iconische spelprogramma terugkeert op de buis, ditmaal bij Talpa. Of het ook daadwerkelijk zo is, is alleen de vraag. Talpa zelf heeft nog niet gereageerd.

Meer over