Na anti-climax

Spelregels hitshow De Verraders op de schop

13 oktober 2021 14:36 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
De spelshow De Verraders was dit voorjaar een enorme hit, maar kijkers bleven achter met een kater. Dat moet in een nieuw seizoen veranderen.

Iedereen keek reikhalzend uit naar de finale van De Verraders op RTL 4. Wie zou er met de pot met zilver naar huis gaan? Uiteindelijk verdeelden 'Verrader' Samantha Steenwijk en 'Getrouwe' Chatilla van Grinsven de pot samen omdat ze zulke goede vriendinnen waren geworden. En dus was er niet een echte winnaar. De kijkers waren teleurgesteld en de makers waren zelf ook niet blij met deze uitkomst. Daarom worden de spelregels veranderd. 

Pot met zilver

In de finale van een volgend seizoen gaat de pot met zilver naar het team met de meeste overgebleven spelers. Bedenker Marc Pos zegt in het AD: "Een uitkomst als vorig jaar, waarin een Verrader en een Getrouwe het zilver delen is daarmee dus niet meer mogelijk. Je leert altijd veel van een eerste seizoen."

Schild

Ook nieuw is dat 'verraders' niet meer weten wie van de 'getrouwen' een schild heeft gekregen en dus niet vermoord kan worden. Het kan nu dus gebeuren dat een moordaanslag van de verraders mislukt. 

Art Rooijakkers

De nieuwe spelregels gaan al in tijdens de wintereditie van De Verraders die wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers. In het eerste reguliere seizoen was Tijl Beckand de presentator. Ook in het buitenland viel het succes van De Verraders op. Het Amerikaanse NBC, het Vlaamse VTM en de BBC gaan hun eigen versie maken. 

Meer over