De nieuwe Davina Michelle

Spin-off Beste Zangers met You-Tubers

29 oktober 2018 10:30 | amusement | Door Televizier

© AVROTROS
Zaterdagavond zagen we voor het laatst de nachtegaaltjes van seizoen elf zingen bij Beste Zangers. Daar is de laatste noot nog niet mee gezongen, want er komt zowaar een spin-off met YouTube-talenten.

De spin-off wordt gepromoot onder de noemer 'De nieuwe Davina Michelle', vernoemd naar de 22-jarige zangeres uit het laatste seizoen die dankzij YouTube internationaal succes boekte met haar zangtalent. 

Ibiza

YouTubers met zangambities mogen hun eigen draai geven aan een nummer dat in het afgelopen seizoen van Beste Zangers is gezongen. De twintig beste vertolkingen komen op het YouTube-kanaal van AVROTROS. De zeven filmpjes die het meest worden bekeken mogen in april 2019 één dag mee naar Ibiza voor een speciale Youtube-aflevering van Beste Zangers 2019 met Jan Smit.

YouTube-kanaal

Denk jij gouden stembandjes te hebben maar heb je geen eigen YouTube-kanaal? Dan mag je helaas niet meedoen. Je moet namelijk al regelmatig covers online plaatsen. Bovendien mag je het filmpje zelf niet online zetten, je mag 'm alleen naar de redactie sturen.

Pink

Of er een nieuwe ster uit voorkomt, zullen we nog moeten afwachten, maar voor Davina Michelle is deze aanpak in ieder geval succesvol gebleken. De 22-jarige haalde in Idols de finale niet, maar kreeg na wereldwijd bekeken covers op YouTube zelfs aandacht van de Amerikaanse Pink, die Davina beter vond zingen dan zichzelf. Davina Michelle over haar deelname aan Beste Zangers: "Meedoen heeft ervoor gezorgd dat mijn YouTube-kanaal is gegroeid en blijft groeien en dat meer mensen mij willen horen. Ik treed nu zelfs op in het buitenland."

Meer over