Pride Amsterdam

Splinter Chabot neemt presentatie Canal Pride over van Rik van de Westelaken

17 juli 2023 11:36 | amusement | Door Esther Hut

© William Rutten

Splinter Chabot neemt dit jaar de presentatie van de tv-uitzending rondom de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam voor zijn rekening.  Hij krijgt daarbij ook hulp van collega’s Charisa Chotoe en Shay Kreuger.

Dat heeft AVROTROS zojuist bekendgemaakt.

Amsterdam Pride

De Canal Parade is dit jaar op 5 augustus en traditiegetrouw varen er door de Amsterdamse grachten weer vele gekleurde boten die een belangrijke boodschap willen overdragen. Shay Kreuger geeft informatie over de 80 boten die langsvaren en Charisa Chotoe doet vanaf de kade verslag. Splinter staat op een aangemeerde boot en ontvangt verschillende gasten waaronder YouTuber Jessie Maya, cabaretier Jörgen Raymann en rapper King Faisel.

Rik van de Westelaken

De afgelopen jaren presenteerde Rik van de Westelaken (samen met Ellie Lust) de tv-uitzending tijdens de Canal Parade. Maar de presentator vond het dit jaar weer eens tijd om zelf op de boot te feesten.

#YouAreIncluded

Het thema van Pride Amsterdam 2023 is #YouAreIncluded. Het thema staat volgens AVROTROS voor zowel individuen als groepen die strijden voor gelijke rechten.

Pride Amsterdam - Canal Parade is zaterdag 5 augustus vanaf 12:00 uur live te volgen op NPO 1. Om 22:15 uur is er op NPO 3 nog een samenvatting te zien.

Meer over