Spoiler alert: Dit zijn de finalisten van Wie is de Mol? 2017

4 Maart 2017 20:42 | amusement | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

In de beginminuten van de 9e aflevering van Wie is de Mol?, toepasselijk getiteld 'het einde in zicht', werd duidelijk welk trio de finale gaat spelen. 

De laatste test was vorige week al gemaakt, maar de uitslag liet op zich wachten. Voor de allerlaatste keer verzamelden Diederik Jekel, Sanne Wallis de Vries, Thomas Cammaert en Jochem van Gelder zich voor het tafeltje van Art Rooijakkers met de beruchte laptop.

Vrijstelling

De enige speler die zich geen zorgen hoefde te maken voor eliminatie was Jochem van Gelder (helemaal als hij de Mol blijkt). Vorige week had Van Gelder een vrijstelling gewonnen waardoor hij al zeker was van zijn plek in de finale. Voor zijn drie reisgenoten was het nog geen gelopen race.

Afbeelding

Pregnante pauze

Art voerde zoals een goed presentator betaamt de spanning vakkundig op door de nodige pregnante pauzes te laten vallen. Hij benadrukte dat de afvaller hoe dan ook trots mag zijn omdat hij of zij zo ver is gekomen. Maar Art begreep ook dat het een schrale troost was en daarmee startte hij het bekende laptop protocol op. Thomas was als eerste aan de beurt en hij zag een verlossend groen scherm. 

Diederik d'r uit

Daarna was het aan Diederik Jekel, die 'm met roodaangelopen hoofd behoorlijk zat te knijpen. Al snel bleek zijn gelaatskleur te matchen met het scherm: vuurrood. Zelf knikte de wetenschapsjournalist berustend onder z'n hoed, maar het ongeloof op het gezicht van Jochem van Gelder sprak boekdelen. Jochem had al weken geleden Diederik bestempeld als Mol.

Afscheid

Daarna ging het snel: Diederik kreeg kort de gelegenheid afscheid van de groep te nemen. Vooral Thomas had moeite zijn kamer- en bondgenoot vaarwel te zeggen. Nadat hij iedereen succes had gewenst, biechtte Diederik aan Art op dat hij het al aan had zien komen toen Thomas z'n groene scherm zag, omdat hij zeker wist dat Sanne de Mol is. Ondanks de uitschakeling zei Jekel een top tijd te hebben gehad: "Ik ben heel happy, maar ook heel erg moe. Ik ga lekker naar bed."

... En toen waren er nog maar drie.

Afbeelding

Meer over