Radio

Spraakmakers voegt Herman van der Zandt toe aan presentatieteam

22 januari 2024 18:33 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Herman van der Zandt heeft er nog maar weer eens een KRO-NCRV-programma bij. De presentator, die overstap van de NOS, is vanaf vrijdag te horen in Spraakmakers.

Spraakmakers is een dagelijks te horen op NPO Radio 1. Naast Van der Zandt nemen ook Roos Abelman en Carl-Johan de Zwart plaats achter de microfoon als presentator. Eerder nam KRO-NCRV afscheid van Ghislaine Plag.

Enthousiast

"In Spraakmakers komt alles samen waar ik enthousiast van word. Het programma brengt verdieping en zit bovenop het nieuws, maar heeft ook een zekere luchtigheid. Dat spreekt mij erg aan. Bovendien ben ik groot fan van de fameuze Nationale Nieuwsquiz", zegt Van der Zandt in een reactie.

Handschoen

René Sommer, hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV, is blij met de toevoeging van Van der Zandt bij het Spraakmakers-team. "Herman heeft ruime journalistieke ervaring en een goed gevoel voor humor. Spraakmakers past hem dan ook als een handschoen.”

De Slimste Mens

Van der Zandt verliet onlangs de NOS na een dienstverband van 23 jaar. De voormalig nieuwslezer was de laatste tijd werkzaam bij NOS Studio Sport, maar is sinds 2024 aan de slag bij de KRO-NCRV. Daar neemt hij volgend jaar de presentatie van De Slimste Mens over van Philip Freriks over. Door zijn overstap raakte Herman de Schermman wel Met Het Mes Op Tafel kwijt.

Meer over