Stefano Keizers stoot door naar finale Slimste Mens

19 januari 2017 21:25 | amusement | Door Televizier

© Screenshot NPO 2

Stefano Keizers en Klaas Dijkhoff staan vrijdag in de finale van de wintereditie van De slimste mens. In de halve finale was Keizers te sterk voor de terugkerend finalist Eric Corton.

De radiomaker dook al op in de eerste uitzendweek van De slimste mens en verklaarde toen absoluut geen spelletjesmens te zijn. Toch ging 't hem gezien zijn plek in de halve finale soepeltjes af. Wel merkte hij desgevraagd op zich totaal niet te hebben voorbereid, wat tot veelzeggende blikken van zijn tegenstanders leidde.

Afbeelding

Klaas Dijkhoff vertelde in het intropraatje dat hij vooral mee had gedaan op advies van mensen om hem heen. Stefano werd door zijn herhaaldelijke knappe en krappe overwinningen door presentator Philip Freriks liefkozend " Stefano Houdini"  genoemd, naar de legendarische boeienkoning. Keizers was ditmaal gehuld in een een jeansoutfit met Pietje Bell t-shirt die nog het meest deed denken aan de kleding van wijlen Boudewijn Buch. Hij had één eis, mocht hij de finale halen: een glaasje ijskoude chocolademelk.

3-6-9

De eerste ronde liet zien dat Eric Corton het nog niet verleerd was. Hij wist 20 bonusseconden bij elkaar te sprokkelen, terwijl staatssecretaris Dijkhoff er dertig scoorde. Stefano greep naast de punten, waardoor hij de tweede ronde uiteraard mocht beginnen.

 Afbeelding

Olga, Hans en Dominique

In de voorlaatste open deur van het seizoen werden de vragen gesteld door Hans Klok, Olga Zuiderhoek en Dominique van der Heijden. Met vragen over de biecht, Married with children en de klarinet was de stand na ronde 2 in het voordeel van Eric die aardig uitliep.

Afbeelding

Puzzelen

De puzzelronde bracht Stefano weinig goeds. Hij verloor behoorlijk wat seconden in een vergeefse poging het derde en laatste puzzelwoord te vinden. Klaas Dijkhoff en Eric Corton wist hun trio moeiteloos te noemen, waardoor de beide heren hun voorsprong uit konden breiden.

Afbeelding

Galerij

De galerijronde leverde Stefano ook weinig seconden op, hij kon de afgebeelde Olympische logo's niet matchen bij de juiste zomerspelen. Klaas Dijkhoff kaapte daarmee heel wat punten weg. Eric Corton wist zes van de acht plaatsnamen met een dier waarna de staatssecretaris in zwaar weer kwam door een reeks historische standbeelden. Dijkhoff verwarde regentes Emma met de heilige Boeddha. Stefano pakte flink wat seconden toen hij de beurt kreeg.

Afbeelding

Fragmenten

Stefano verraste vriend en vijand door in de laatste reguliere ronde in 1 klap zijn achterstand weg te werken door alle goede antwoorden te geven over Clarence Seedorff en zijn optreden voor Silvio Berlusconi. Daarmee scoorde hij 150 punten. Daarna wist Eric weinig over Blue movie, waarna Dijkhoff bij een vraag over Harry Mulisch alleen nog het 50 punten antwoord overliet dat onbeantwoord bleef.

Afbeelding

Finale

Klaas plaatste zich daarmee voor de grande finale, waardoor Eric en Stefano het tegen elkaar moesten uitvechten. Met vragen over Groningen, Josephine Baker, Tetris en tv-kok Rudolph van Veen kwam de gevarenzone voor beide heren in zicht. De weetjes over de nootmuskaat bracht de score op 73 voor Eric en 74 voor Stefano. Helaas voor Eric wist hij net niet genoeg over mussen, waardoor hij bijna de helft van z'n tijd verspeelde. Met 30 seconden voor twee goede antwoorden over de Floriade klaarde Keizers de klus en kon Philip Freriks de klip en klare conclusie trekken: "Stefano Houdini doet het weer!" 

Lees ook: Morgen treffen Klaas en Stefano in de finale culinair journaliste Hiske Versprille. Lust ze de heren rauw?

Meer over