Stephen Fry komt op voor homorechten in documentaire Out There

29 januari 2014 11:21 | amusement | Door Televizier

In de tweedelige documentaireserie Out There maakt komiek Stephen Fry een rondje langs diverse landen die bekend staan als niet bijzonder homovriendelijk.

Hij kan deze reis goed maken, aangezien hij zelf op mannen valt, veel reist en ook nog bijzonder grappig en kalm blijft in de meest absurde situaties.

De komiek, acteur en presentator in een eerder interview: "Ik weet dat sommige mensen dit zien en zullen zeggen 'Waarom moet hij het er nu weer over hebben dat hij gay is? Wie maakt dat nou wat uit!' En dat zou mijn ideale wereld zijn. De dag dat iedereen zegt 'wie is daar nu in geïnteresseerd?' Ik zou willen dat mensen er helemaal niets om zouden geven." 

Gesprekken met politici

En ook in dit tweede deel van Out There hoort Stephen hele aparte verhalen aan. Zo komt de documentairemaker onder meer terecht in Brazilië en Rusland. In beide landen praat hij met conservatieve politici die fel tegen gelijke rechten voor homo’s zijn.

Rusland

In Rusland ontmoet hij twee lesbische moeders die samen een gezin hebben gesticht. Ze zouden dolgelukkig moeten zijn, maar beleven nu een angstige tijd. In India leert Fry meer over travestieten.

Bekijk hier de eerste aflevering van Out There terug.

Het tweede deel van documentaireserie Out There, 29 januari 2014, 23.00 uur op Nederland 2.

Meer over