'Het lijkt niet'

Sterren Op Het Doek laat kijkers achter in verbijstering

30 oktober 2021 21:54 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 2
Femke Halsema stond centraal in de tweede aflevering van Sterren op het doek, maar de portretten én de keuze van de burgemeester van Amsterdam lieten veel MAX-kijkers vol vertwijfeling achter.

Het was een confronterende ervaring voor Femke Halsema: drie portretten van jezelf voorgeschoteld krijgen en daar dan een keus uit moeten maken. Manmoedig ging ze aan de slag in Sterren op het doek, maar de kijkers konden haar logica niet echt volgen.

Ander zelfbeeld

Halsema bleek moeite te hebben met het beeld dat haar begroette zodra presentator Özcan Akyol de schildersezels omdraaiden. Ze gaf toe een heel ander zelfbeeld te hebben en herkende bijvoorbeeld haar neus totaal niet in de werken. Ook had ze wat moeite met het feit dat de drie schilders haar hadden vereeuwigd in het rode pak dat ze toch echt zelf had aangetrokken voor de poseersessie. 

Verrassende keuze

Al die mitsen en maren van de burgemeester zorgden dan ook voor een verrassend keuzeproces. Als eerste viel het tweede portret af omdat Femke verlegen werd van het grote, staande werk. Daarna bedankte ze voor het doek met haar kinderen omdat het haar vromer zou maken dan ze werkelijk is. Haar voorkeur ging daardoor uit naar de extreme close-up met veel schaduw.

Twitterende kijkers keken vol verbazing mee.

Meer over