Reptielengek!

Sterrin Smallenburg krijgt programma op Videoland

5 November 2019 15:21 | amusement | Door Irma Tomas

© Theo Busschau
Sterrin Smallenburg, de vrouwelijke variant van Freek Vonk, krijgt een eigen documentairereeks op Videoland. In Reptielengek! leert ze kinderen alles over reptielen.

Sterrin en haar kruipende dieren schitterende tot nu toe vooral in het theater. Daar komt nu het kleine scherm bij. In Reptielengek! trekt de 25-jarige reptielendeskundige de Nederlandse natuur in met kinderen. Voor een paar mooie reptielen hoef je namelijk niet per se naar exotische plekken, je vindt ze ook gewoon in de Biesbosch of de Oostvaardersplassen. En tussen die reptielen zitten ook giftige exemplaren. 

Missie

Omdat Reptielengek! een educatief programma is, vertelt Sterrin tussendoor leuke weetjes over slangen, hagedissen en schildpadden. Sterrin heeft ook nog een missie: 'Ik vind het te gek om mensen te laten zien hoe bijzonder reptielen zijn en welke belangrijke rol ze hebben in de natuur. Hierdoor hoop ik dat reptielen net zo gewaardeerd worden als andere diersoorten zoals de panda, tijger en andere zoogdieren.'

Reptielengek! is vanaf maandag 11 november te zien op Videoland

Guidinc

Wil je nog meer tips of inspiratie opdoen? In het nieuwe magazine Guidinc. vind je de beste series en meer over video on demand.

Ter introductie bestel je het eerste nummer nu voor maar 1,99 euro!

Lees meer over de eerste editie!

Guidinc.

Meer over