Steve Carlin gaat Victor Mids achterna met It's A Kind Of Magic

Victor Mids verbaasde velen met zijn trucs in het succesvolle NPO 3-programma Mindf*ck. Doet Steve Carlin hetzelfde op SBS 6 in It's A Kind Of Magic?

Illusionisten zijn hip. Na buitenlandse programma’s van onder meer Dynamo trok arts en goochelaar Victor Mids begin dit jaar veel bekijks met zijn programma Mindf*ck. SBS 6 komt nu met It's A Kind Of Magic.

Steve Carlin

In de nieuwe vrijdagavondshow verrast goochelaar Steve Carlin bekende Nederlanders in hun eigen huis. Hij neemt onder anderen zangeres Eva Simons, rapper Yes-R, presentatrice Anita Witzier, acteur Dirk Zeelenberg en zanger Gerard Joling in de maling met trucs.

BN'ers

"Ik haal gevaarlijke stunts uit met naalden en messen of verbaas BN'ers met mind-reading en vingervlugheid," vertelde de illusionist in De Gelderlander. "Het wordt magic van deze tijd. Niet meer oubollig in een strak pak, maar cool. Als ik optreed, doe ik dat op sneakers en in  spijkerbroek."

Mindf*ck

Naast BN'ers verrast Steve Carlin ook nietsvermoedende passanten op straat. Daarin lijkt het programma qua opzet erg op Mindf*ck. Een woordvoerder van SBS 6 laat weten dat It's A Kind Of Magic niet het antwoord is op het Avrotros-programma, maar een jaar geleden al in ­ontwikkeling was.

Jan Reinder

Ook op FOX is al enkele weken een goochelprogramma te zien: Jan Reinder: De magie van... Illusionist Jan Reinder viel tijdens een optreden in RTL Late Night door de mand. Hij had envelopjes waarin de uitslag van een voetbalwedstrijd voorspeld stond. In slow motion was echter te zien dat hij een wisseltruc uithaalde met een andere envelop.

It's A Kind Of Magic is vrijdagavond om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Lees ook:
'Mentalist' Jan Reinder van FOX ontmaskerd in RTL Late Night

Reageren