Bijzonder verhaal

Dit is wanneer de documentaire 'Dit Is S10' te zien is

28 april 2022 11:27 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Paul Bergen
Stien den Hollander, beter bekend als S10, vertegenwoordigt dit jaar Nederland op het Eurovisie Songfestival. Maar wie is zij eigenlijk en wat is haar verhaal? De speciale documentaire Dit Is S10 hoopt daar antwoord op te geven.

De documentaire is op zaterdag 7 mei te zien. 

Lees ook: Hoe gaat het nu met Songfestival-inzending Joan Franka?

Dit is S10

In de documentaire Dit Is S10 vertelt de pas 21-jarige zangeres over haar leven en de muzikale inspiraties die hebben geleid tot het nummer De Diepte. En daaruit blijkt dat ze aan levenservaring geen gebrek heeft. Stien heeft er namelijk nooit een geheim van gemaakt dat ze in haar jeugd kampte met psychoses en depressieve klachten die zo ernstig waren dat ze zelfs enige tijd in een kliniek doorbracht.

Eurovisie Songfestival

Ook komt de selectiecommissie van de AVROTROS aan bod. Zij leggen uit waarom juist dit Nederlandstalige nummer, dat het momenteel goed doet bij de bookmakers, is gekozen om deel te nemen. Als klap op de vuurpijl volgt de camera's de zangeres bij de opnames van de videoclip en het spannende moment dat haar lied voor het eerst aan het grote publiek wordt gepresenteerd. 

Dit Is S10 is zaterdag 7 mei om 23:07 uur te zien op NPO3.

Meer over