Op de schop...

Stoelendans bij kwakkelend 6 Inside

28 januari 2019 18:51 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten
De makers van 6 Inside sleutelen aan de formule van het noodlijdende SBS-entertainmentprogramma. Jan Versteegh en Albert Verlinde merken direct de gevolgen van deze wijzigingen.

Vanaf de start van de show op maandag 7 januari heeft 6 Inside moeite zowel de juiste vorm als kijkers te vinden. 

Schuiven

Voorlopig blijven de wijzigingen echter beperkt tot het verschuiven van poppetjes. De makers blijven namelijk rommelen met de opstelling. De set van het showbizzprogramma bestaat uit een lange tafel met vier stoelen waaraan presentatoren Jan Versteegh en Albert Verlinde dagelijks minimaal twee insiders ontvangen. In de begindagen van 6 Inside zaten Jan en Albert tegenover elkaar aan het hoofd van de tafel zodat ze allebei het overzicht hielden en elkaar aan konden kijken.

Naast elkaar

Al in de eerste week werd die opstelling van tafel geveegd. Met dalende kijkcijfers besloten de makers Jan en Albert gebroederlijk naast elkaar te zetten. Ze namen plaats in het midden van de tafel, geflankeerd door de experts. Niet alleen oogde dit knusser, het zorgde ook voor een kalmere kijkervaring. In de originele opstelling moest de regisseur voortdurend schakelen tussen Jan en Albert, door ze bij elkaar te plaatsen was één camera voldoende om de heren in beeld te brengen. 

6inside naast

Nieuwe opstelling

Toch bleek ook deze wijziging niet de sleutel tot kijkcijfersucces. Na de derde uitzendweek lukte het 6 Inside niet om boven de grens van 200.000 kijkers uit te komen. Hoog tijd om het over een nieuwe boeg te gooien: Jan en Albert zitten nog steeds naast elkaar, maar nu links van het midden met beide experts naast zich. Of hiermee de weg uit het moeras is gevonden zullen de tijd en de meetresultaten van Stichting Kijkonderzoek uitwijzen.

6inside nieuw

Meer over