TV niet zaligmakend

Stoppende Renate Gerschtanowitz vond Shownieuws niks meer toevoegen aan leven

10 april 2019 14:51 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
Renate Gerschtanowitz besloot om te stoppen bij Shownieuws nadat ze erachter kwam dat het showbizzprogramma weinig toevoegde aan haar leven. De presentatrice wil nu dingen doen die haar leven weer verrijken.

"Ik wil de energie nu ergens anders voor gebruiken. Dat wil niet zeggen dat ik niets meer met tv te maken wil hebben, absoluut niet. Maar het moet wel iets toevoegen aan mijn leven. Met Shownieuws had ik dat idee niet meer", vertelt Gerschtanowitz in gesprek met Grazia.

Plan B

Toch wil ze wel enige tijd voor zichzelf nemen om erachter te komen wat ze nou eigenlijk wil met haar tv-loopbaan. “Het is niet zo dat ik me heb voorgenomen om een jaar niets te doen. Aan de andere kant wil ik mezelf ook niet dwingen om meteen met een plan B op de proppen te komen.”

Niet zaligmakend

Daarnaast houdt de presentatrice rekening met een einde op televisie, al hoopt ze dat nog lang voor zich uit te kunnen schuiven. “Ik vind het te gek om televisie te maken. Ik heb veel lol met mijn collega’s en als dat rode lampje gaat branden, geniet ik van mijn werk. Maar het is natuurlijk niet het enige wat er is in de wereld. Het is ook niet zaligmakend.”

Winston naar RTL?

Manlief Winston blijft vooralsnog wel werkzaam bij SBS6, waar hij onder meer The Wall voor zijn rekening neemt. De presentator wordt al tijden in verband gebracht met een terugkeer naar RTL, waar RTL Boulevard weer tot zijn takenpakket zou moeten gaan behoren.

Meer over