Stopzetten The Voice kost producent miljoenen

3 maart 2022 15:26 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
ITV, de producent van de The Voice of Holland heeft 11 miljoen gereserveerd voor de schade rondom The Voice of Holland. En waarschijnlijk is dat niet eens genoeg. Het stopzetten van de talentenjacht kost kapitalen. 

Dit seizoen van The Voice of Holland was pas net begonnen toen Ali B. en Jeroen Rietbergen werden beschuldigd van allerhande vieze zaakjes. Tegen beide heren is aangifte gedaan. RTL besloot de show stop te zetten en producent ITV leidt daar flink wat schade van.

De toekomst van The Voice 

Het opzij gezette geld is voor de kosten die al zijn gemaakt van de productie van het al opgenomen seizoen, de juridische kosten, en afschrijving op de boekwaarde omdat we The Voice in de toekomst waarschijnlijk niet meer terug gaan zien. Zeker niet nu ook Glennis Grace zich danig heeft misdragen en Anouk al heeft gezegd dat ze niet meer terugkomt. 

355 miljoen pond

John de Mol verkocht Talpa in 2015 voor 355 miljoen pond aan het Britse ITV, dus dat productiebedrijf heeft financieel veruit de meeste last van de ongepaste gedragingen van Ali B. en bandleider Jeroen Rietbergen. 

Meer over