Donaties

Stortvloed aan hulpacties voor Luis uit Steenrijk, Straatarm

30 september 2021 16:33 | amusement | Door Merlin Everts

© Talpa
Alleenstaande vader Luis Scholten, die woensdagavond te zien was in Steenrijk, Straatarm heeft dankzij de uitzending een stortvloed aan hulpreacties en zelfs baan-aanbiedingen ontvangen. Het gezin, bestaande uit vader Luis en zijn 12-jarige zoontje Max, moeten wekelijks rondkomen van 50 euro.

Vader Luis werkte lange tijd in de horeca, maar moest, nadat zijn vrouw kort na Max’ geboorte stierf, zijn baan opgeven omdat deze niet te combineren viel met het opvoeden van de pasgeboren Max.

In de jaren erna had Luis meerdere jobs, maar kreeg hij gedoe met instanties, waarna hij achterbleef met een schuld en nu dus rond moeten komen van 50 euro per week. Toch probeert Luis zijn zoontje een zo'n liefdevolle en gelukkige jeugd te geven en dat ging kijkers niet in de koude kleren zitten.

Meteen na de uitzending van Steenrijk, Straatarm stromen de reacties voor donaties en zelfs banen voor Luis binnen.

Crowdfunding voor Luis en Max

Dat de aflevering voor veel ontroering zorgde, blijkt wel op Twitter. Verschillende kijkers hier reppen over het opzetten van een crowdfunding om Luis en Max financieel te kunnen steunen.

Naast dat hier de reacties binnenstromen, is Luis sindsdien ook weer actief op zijn account. Hij geeft aan dat mensen hem via dat kanaal kunnen benaderen en erg dankbaar te zijn voor alle hartelijke reacties.  

Uitnodiging

Ook Filip Mertens, van het rijke gezin, lijkt speciaal door de populariteit van Steenrijk, Straatarm een Twitteraccount aan te hebben gemaakt. Zijn eerste en enige tweet gaat namelijk over de uitzending van gisteren.

De welvarende Familie Mertens had Luis en Max uitgenodigd om samen naar de uitzending op SBS 6 te kijken. “Samen een traan gelaten maar ook stevig gelachen”, aldus Filip.

Meer over