Net als Black Panther...

Stranger Things grote winnaar MTV Movie & TV Awards

Stranger things kwam als grote winnaar uit de bus tijdens de jaarlijkse MTV Movie & TV Awards. De Netflixreeks ging met diverse beeldjes aan de haal.

De belangrijkste prijs die Stranger things binnenharkte was zonder twijfel die van beste tv-serie. De jeugdige cast nam de award, een gevulde, vergulde beker popcorn, vol trots in ontvangst.

Vier awards

De serie scoorde in totaal vier awards. Naast beste serie bleek het tweede seizoen van de retroreeks ook het beste muzieknummer te hebben, was Noah Schnapp als Will Byers de acteur die het beste bang kon acteren en werd Millie Bobby Brown beloond voor haar acteerprestaties als Eleven. Het dansje van Mike en Eleven op de Police klassieker Every breath you take was goed voor het muzikale hoogtepunt van het jaar.

Wakanda forever

Op filmgebied triomfeerde Black panther. De Marvelfilm over koning T'Challa, heerser over het mythische Wakanda, viel behoorlijk in de smaak. De film zelf werd unaniem verkozen tot film van het jaar. Chadwick Boseman werd gekozen tot beste acteur én held voor zijn vertolking van de Panther. Michael B. Jordan speelde T'Challa's aartsvijand Erik Killmonger en dat leverde hem een beeldje voor beste schurk op. 

Kardashians triomferen

De Kardashians wonnen in de categorie beste realityshow, de film It zou het beste ensemble hebben en dé kus van het jaar was tussen Nick Robinson en Keiynan Lonsdale in de film Love, Simon

MTV zendt de uitreiking vanavond (dinsdag) uit om 18.45 uur.

Meer over:

Reageren