Op1

Sven Kockelmann verruilt KRO-NCRV voor WNL

6 oktober 2021 11:42 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Wessel de Groot

Sven Kockelmann laat na bijna drie decennia KRO-NCRV achter zich. De 51-jarige presentator maakt de overstap naar WNL.

Sven Kockelmann neemt namens WNL een avond van Op1 voor zijn rekening. De journalist vormt vanaf januari 2022 een duo met Fidan Ekiz. "Vooral de ambities van WNL rond de actuele politieke en economische journalistiek spreken me zeer aan. En hoewel het bepaald geen gemakkelijke beslissing was de KRO-NCRV na bijna dertig jaar te verlaten, kijk ik er erg naar uit mijn bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van WNL", zegt Sven in gesprek met het AD.

Anita Witzier

Ekiz zit na haar abrupte einde bij De Vooravond, het programma dat ze twee seizoenen lang maakte met Renze Klamer, meer thuis dan haar lief is en met Kockelmann krijgt ze een nieuwe kans op NPO1. Eerder was ook Anita Witzier in beeld voor de samenwerking met Kockelmann, maar de keuze is op Ekiz gevallen.

Werkdag

Bij KRO-NCRV was Sven Kockelmann jarenlang werkzaam als vaste gezicht van onder andere De ochtend op de radio, Oog in oog en KRO Brandpunt. Momenteel is hij iedere werkdag te horen op NPO Radio 1, waar hij in het programma 1 op 1 een half uur lang gasten aan de tand voelt.

Reactie KRO-NCRV

KRO-NCRV heeft ook gereageerd op de overstap van Sven: Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: “Sven gaat na bijna 30 jaar KRO-NCRV per 1 december helaas verlaten voor een nieuw, journalistiek avontuur bij WNL. Sven is spraakmakend en vasthoudend en één van de beste interviewers van ons land. Vanzelfsprekend hadden we hem graag behouden voor onze omroep, maar hij heeft een andere keuze gemaakt die wij respecteren.”

Meer over