Swing en zing mee met The Greatest Hits-maand op Net5

1 april 2023 06:00 | amusement | Door Judith Regeling

© Talpa

Muziekliefhebbers opgelet! Net5 trakteert de kijkers deze maand op de mooiste muziekfilms en twee nieuwe programma's die in het teken staan van The Greatest Hits.

Het lijkt haast traditie te worden, want voor het derde jaar op rij staat Net5 in april in het teken van muziek tijdens The Greatest Hits maand. Een maand lang kijk je op de donderdag-, vrijdag- en zondagavond naar de mooiste muziekfilms en -documentaires, zoals A Star Is BornBohemian Rhapsody, Mamma Mia!The Greatest Showman en Pitch Perfect.

De Grote Muziekquiz

Maar dat is nog niet alles. Net5 pakt dit jaar ook uit met De Grote Muziekquiz, waarin twee teams van BN'ers onder leiding van de charmante Erik van der Hoff een flitsende en vooral gezellige quiz gaan spelen over muziek. Welk team maakt het snelst een songtekst af, herkent als eerste een nummer en wie heeft de meeste algemene kennis?

De mensen die het aandurven, zijn onder meer Winston Gerschtanowitz & Evelien de Bruijn vs. Ruben van der Meer & Horace Cohen en Kluun & Glenn Helder vs. Carolina Dijkhuizen & Roos Schlikker.

Lees ook: Erik van der Hoff maakt comeback bij Net5! Met een gezellige muziekquiz 

The Greatest Hits: Met Stip op 1

Na De Grote Muziekquiz hoef je niet te schakelen. Rond de klok van 21:30 uur zal namelijk The Greatest Hits: Met Stip op 1 te zien zijn. In dit eveneens muzikale programma komen alleen maar nummers voorbij die ooit de hitlijsten aanvoerden. Bekende Nederlanders als William Rutten, Gerard Ekdom, Jody Bernal, Erik de Zwart en Eva Simons kijken videoclips van spraakmakende en verrassende liedjes uit 80's, 90's en 00's. Daarbij delen ze soms hilarische, soms verdrietige maar vooral persoonlijke herinneringen en anekdotes.

De Grote Muziekquiz is vanaf 5 april vier weken lang elke woensdag om 20:30 uur te zien op Net5 gevolgd door The Greatest Hits - Met Stip op 1 om 21:30 uur. De diverse muziekfilms en -documentaires zie je elke donderdag-, vrijdag en zondagavond vanaf 20:30 uur op diezelfde zender.

Meer over