Sybrand Niessen nerveus voor concurrentie Angela Groothuizen

18 juli 2016 14:22 | amusement | Door Televizier

© MAX - Stef den Boer

Tijd voor MAX had jarenlang geen concurrentie van andere middagtalkshows, maar dit najaar gaat RTL 4 een nieuwe Vijf Uur Show gaat uitzenden: RTL Live. Sybrand Niessen vindt het best spannend.

RTL Live staat recht tegenover Tijd voor MAX geprogrammeerd. "Daar krijg ik wel adrenaline van", geeft MAX-gezicht Sybrand Niessen toe in het AD. "Wat doen zij? Wat doen wij? We hoeven niet gek veel te veranderen hoor, want het loopt gewoon goed." Sinds Tijd voor MAX is verhuisd van NPO 2 naar NPO 1 scoort de middagtalkshow van de ouderenomroep al helemaal als een tierelier.

Angela Groothuizen

Net als Tijd voor MAX krijgt RTL Live een presentatieduo. De commerciële tegenhangers van Sybrand Niessen en Martine van Os worden Angela Groothuizen en een nog onbekende co-host. De gesprekken in RTL Live zullen lijken op die van de MAX-middagshow. RTL-baas Erland Galjaard omschreef de onderwerpen van zijn nieuwe Vijf Uur Show als "nieuws, entertainment, infotainment en actualiteit in de ruimste zin van het woord".

Uitzendingen op locatie

Gaat Tijd voor MAX ondanks de nieuwe concurrentie verder op dezelfde voet? Niet helemaal, vertelt Sybrand. "We gaan in september voor het eerst een maand lang uitzendingen op locatie maken. Dat is nieuw, maar niet door de stap van RTL ingegeven. Dat is gewoon onze manier om fris te blijven."

Lees ook:
De vijf opvallendste kapsels van Sybrand Niessen 

Meer over