Sylvia Hoeks in Blade Runner 2

Sylvia Hoeks heeft een rol bemachtigd in de grote Amerikaanse speelfilm Blade Runner naast Hollywood-legende Harrison Ford.

En dat is een prestatie van jewelste. Veel mag Sylvia Hoeks nog niet verklappen over haar rol in de science fiction-film die een vervolg is op de film uit 1982 met Rutger Hauer in een glansrol. Maar ze is natuurlijk wel heel erg blij: „Het voelt extra bijzonder dat er opnieuw, 34 jaar nadat de eerste Blade Runner uitkwam, een Nederlandse acteur aan dit project meedoet. Ik ben een enorme fan van het origineel en van de rol die Rutger speelde.”

Roy Batty

Rutger Hauer werd destijds een grote filmster dankzij Blade Runner. Hij speelde de opstandige robot Roy Batty. Hauer ging dood in de film, dus hij zal niet meer te zien zijn. Harrison Ford keert wel in Blade Runner 2 terug als de robotjager Deckard en daarnaast zijn er rollen voor Robin Wright (House of Cards) en Ryan Gosling (Drive).

Sylvia Hoeks is in Nederland vooral bekend van films als De Bende van Oss, De Storm, Tirza en de series Bloedverwanten en Overspel. 

 

Reageren