Sylvie en Jeroen over Wedden dat ik het kan

21 oktober 2016 11:07 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Sylvie Meis en Jeroen van der Boom beamen dat de twee presentatoren van Wedden dat ik het kan elkaars tegenpolen lijken. Sylvie: ‘De glamourgirl versus de volksjongen.'

Allereerst: wat voor gekke weddenschappen komen er voorbij?

Jeroen: “We hebben iemand die een cactus opeet, iemand die over rijdende auto’s heen springt, iemand die zittend met zijn billen noten kraakt… Het leuke is dat we mensen uit de hele wereld hebben, van Duitsland tot China. Wat dat betreft lijkt het meer op het originele Wedden, dat..? Het is ’n geweldige show vol spektakel.”

En hoe zijn jullie als duo ontstaan?

J: “Toen SBS 6 mij vroeg of ik ­Wedden dat ik het kan weer wilde presenteren, zei ik: ‘Dan moet er wel een verrassingselement in zitten.’ Er is op de zaterdagavond zo veel concurrentie; om ervoor te zorgen dat mensen op SBS 6 afstemmen, móet je met iets ­bijzonders komen. Mij hebben ze al zo vaak gezien. Tijdens het brainstormen viel al snel de naam van Sylvie Meis. Zou zij het programma samen met mij kunnen presenteren? Zo maak je bij de kijker wel een bepaalde nieuwsgierigheid los. Producent John de Mol zag Sylvie ook zitten en heeft toen zijn best gedaan haar te strikken.”

Sylvie: “Ik heb er wel heel goed over nagedacht, maar wilde het graag doen. Ik heb ervaring in het presenteren van grote shows; doe dat al jaren in ­Duitsland. Het leek me leuk om dat nu eens in Nederland te proberen. Daarbij zag ik een samenwerking met Jeroen wel zitten. Ik heb hem jaren geleden eens ontmoet, toen vond ik hem al aardig. Mijn gevoel zei me dat we het goed met elkaar zouden kunnen vinden. En dat gevoel werd bevestigd. Op het eerste gezicht lijken we misschien elkaars tegenpolen – de glamourgirl versus de volksjongen – maar als presentatoren passen we heel goed bij elkaar. De kijker zal een harmonisch, gezellig duo zien.”

Waarin vinden jullie elkaar?

S: “We hebben dezelfde humor, terwijl we dat niet hadden gedacht. Nou ik wel, Jeroen niet.”
J: “Ik geef toe: ik zag, net als veel Nederlanders, Sylvie in eerste instantie ook als de glamourgirl. Inmiddels weet ik dat zij zo veel meer is; Sylvie is echt ontzettend grappig. Dat hoor ik ook van de mensen achter de schermen.”

En hoe steunen jullie elkaar?

S: “Jeroen haalt die losse kant van mij naar boven, omdat ik me veilig en op mijn gemak bij hem voel; mij kan niets gebeuren, ik kan zijn wie ik ben. Dat is een verádeming voor me.”
J: “In Duitsland heerst er toch een andere mentaliteit; men is er iets netter en beschaafder. Hier moet alles maar kunnen. Dat vertaalt zich ook in de manier waarop je op tv presenteert. Van tevoren zei Sylvie tegen me: ‘Als ik te tuttig overkom op tv, moet je het zeggen.’ Daarom denk ik dat we elkaar zo goed aanvullen. Voor jou is het prettig wat losser te kunnen zijn en voor mij is het goed dat ik af en toe wat ingetogener ben.”

Sylvie, wat vind je eigenlijk van al die vooroordelen over jou?

S: “Die zijn soms frustrerend, omdat je er zo weinig aan kunt doen. In Duitsland zien mensen mij echt anders, omdat ik er al jaren werk als presentatrice. In Nederland weet men niet zo goed wat ik doe. Ik ben al zo lang weg uit dit land. En ik heb hier nog nooit een grote zaterdagavondshow gepresenteerd. Daarom ben ik ook zo blij met Wedden dat ik het kan; dat geeft mij eindelijk de kans om een andere kant van mezelf te laten zien.”

Je hebt een prachtige carrière in Duitsland, waarom zou je je in Nederland nog moeten bewijzen?

S: “Zo denk ik niet; Nederland is en blijft mijn thuisland. Ik ben hier geboren en opgegroeid, m’n familie woont hier. Des te spannender vind ik het om hier weer aan de slag te gaan. Heel eerlijk: ik voel me ook vrij kwetsbaar. Maar dat zal nooit een reden zijn iets níet te doen, ik ben geen angsthaas. Je zou het misschien niet denken, maar ik ben vrij stoer én een vechter. Dus kom maar op!”

Sylvie, presenteer je hier anders dan in Duitsland?

S: “Zeker. Duits is natuurlijk niet mijn moederstaal. In Duitsland presenteer ik zonder autocue, dus ik moet mijn teksten deels uit mijn hoofd leren. De rest gebeurt spontaan, zoals de interviewtjes met de kandidaten. Dat geeft een enorme druk; na de uitzending ben ik echt kapot. Het feit dat ik nu in mijn eigen taal mag presenteren, is zo fijn. Er valt zo’n ongelooflijke stress van me af. Daardoor kan en durf ik veel losser te zijn. Ik ben zo blij; dit voelt nauwelijks als werk.”

Wedden dat ik het kan is te zien vanaf zaterdag 22 oktober om 20.00 uur op SBS 6

Meer over