Sylvie Meis en Chantal Janzen vechten Duitse kijkcijferstrijd uit

8 Augustus 2015 15:03 | amusement | Door Televizier

© Twitter @MissSMeis (foto Sylvie) / Nick van Ormondt (foto Chantal)

Wie is de grootste Nederlandse ster in Duitsland? Chantal Janzen en Sylvie Meis staan dit najaar weer recht tegenover elkaar in grote shows.

Dit najaar hebben de grote vrijdagavondshows in Duitsland een Nederlands tintje. Sylvie Meis presenteert dansshow Stepping Out op het Duitse RTL, terwijl Chantal Janzen vanaf september plaatsneemt in de jury van talentenjacht Superkids op SAT.1. De programma's staan recht tegenover elkaar.

Let's Dance

Sylvie is al langer actief op de Duitse televisie. De kersverse vrijgezel presenteert al sinds 2011 het programma Let's Dance, waarin bekende Duitsers worden gekoppeld aan een professionele danspartner. Stepping Out is een nieuwe RTL-dansshow, waarin prominente koppels zich op de dansvloer wagen. Het nieuwe programma van La Meis heeft dus wel wat weg van Dance Dance Dance, dat dit najaar in première gaat op RTL 4 - gepresenteerd door Chantal Janzen.

The Voice Kids

Chantal maakte dit jaar pas de stap naar onze oosterburen: de blondine ging in februari de Duitse versie van The Voice Kids presenteren. Ook toen al ging de musicalster de strijd aan met de ex van MomoThe Voice Kids stond namelijk recht tegenover Sylvies Let's Dance. Die strijd werd toen gewonnen door La Meis: Let's Dance was al een beproefd succes en het nieuwe The Voice Kids kon daar niet van winnen. Het is de vraag of de Duitse kijker opnieuw kiest voor een dansshow met Sylvie of ditmaal de voorkeur geeft aan de talentenjacht met Chantal.

Lees ook:
Sylvie Meis bindt ijzers onder voor Duitse Holiday On Ice 

Meer over