Sylvie Meis ontslagen door Duitse RTL

30 November 2017 10:55 | amusement | Door Televizier

© EPA

Sylvie Meis is ontslagen door de Duitse televisiezender RTL. De presentatrice van het dansprogramma Let’s Dance is aan de kant geschoven vanwege een opmerkelijke reden. Volgens RTL is haar Duits niet goed genoeg. 

Sylvie Meis was zeven jaar lang het gezicht van het dansprogramma, dat wij in Nederland kennen als Dancing with the Stars. Ze kreeg in 2011 de presentatieklus nadat ze het jaar daarvoor een populaire kandidaat was en zelfs tweede werd. Maar na zeven jaar dienst geeft RTL haar nu de bons. De winnares van het negende seizoen, een vriendin van Sylvie, neemt haar plaats over.

Duits niet goed

De Nederlandse kreeg een paar weken geleden een telefoontje van de zender met de uitleg dat haar Duits ‘niet goed genoeg is om door te gaan.’ Daar is ze zeer verbaasd over: “Natuurlijk waren er altijd mensen die na de uitzending op social media grappen maakten over mijn accent, maar ik had nooit gedacht dat mijn Duits het einde van onze samenwerking zou betekenen.”

Reactie RTL

Volgens RTL was het gebrekkige Duits van Sylvie niet de belangrijkste reden: ze wilden het programma vernieuwen. Sylvie laat het Duitse Bild weten dat ze erg teleurgesteld is over haar ontslag. “Ik ben vanzelfsprekend zeer verdrietig nu. We waren echt één grote familie.”

Das Supertalent

Meis heeft nu geen programma’s meer in Duitsland. Twee jaar geleden werd ze al door RTL ontslagen bij het programma Das Supertalent, de Duitse Holland’s Got Talent. Toen gaf de zender nog aan dat Sylvie erg belangrijk is voor het station en ze snel zouden praten over nieuwe projecten. Maar zoals het er nu naar uitziet, is de Duitse televisiecarrière van Meis voorlopig voorbij.

Trouwen

Gelukkig heeft ze nog wel iets om naar uit te kijken. Ze is namelijk ten huwelijk gevraagd door Charbel Aoud, een zakenman uit Dubai. Ook heeft ze haar eigen lingerielijn

Meer over